Raab Vitalfood Spermidin por 160 g

Cikkszám: 4019839888976
Raab Vitalfood Spermidin por 160 g

Raab Vitalfood Spermidin por 160 g

Cikkszám: 4019839888976
Raktáron 
5 490 Ft

Spermidin - az egészséges öregkor érdekében?

A spermidin egy természetes poliamin, ami az emberi szervezet sejtjeiben is megtalálható és számos biológiai folyamatot befolyásol.  Mennyisége azonban az életkor előrehaladásával csökken, ezért célszerű annak étrendi pótlása. 

A spermidint először a hímnemű folyadékban dokumentálták, ezért innen kapta nevét. Bár a spermidin a testben is képződik, a sejtek tartalmát elsősorban az étellel bevitt és a bélflóra baktériumlakói által előállított spermidin határozza meg. A spermidin jelentős mennyiségben található egyes ételekben. A búzacsíra messze a legnagyobb spermidin-tartalommal rendelkezik. Az étkezéshez használt búzaliszt előállításakor a csírákat általában eltávolítják, így a fehér liszt alig tartalmaz vagy nem is tartalmaz spermidint. 

Az életkor előrehaladtával a test összes sejtjében csökken a spermidin szint, és ez vélhetően felgyorsítja az öregedés egyes aspektusait.

Miért különleges a spermidin? 

Az egyetlen ismert endogén anyag, amely kiváltja az autofágia kialakulását. A japán YOSHINORI OHSUMI sejtbiológus 2016-ban orvosi Nobel-díjat kapott az autófágiával kapcsolatos kutatási eredményeiért. Ez a Nobel-díj hangsúlyozza az autofágia fontosságát, mint a sejtek tisztításának és ezáltal az emberi egészség megőrzésének alapvető mechanizmusát.

Az autofágia folyamata során a sérült vagy haszontalan sejtkomponensek lebomlanak. Ez energiát takarít meg a sejt számára, fenntartva ezzel normális funkcionalitását. Az autofágia a sérült sejtkomponensek felhasználásával elősegíti a sejtek anyagcseréjét és a sejteket fiatal, egészséges állapotban tartja. A sérült sejtkomponensek jelenléte jelentősen hozzájárul az életkorral összefüggő betegségek kialakulásához. Ha az autofágia megbetegedések során vagy az életkor előrehaladtával megszűnik, a sejtekben maradnak olyan lerakódások, amelyek különféle betegségeket okozhatnak vagy elősegíthetnek. A működő autofágia ezért elengedhetetlen a betegségek elleni védelemben. A spermidin, az úgynevezett autofágia nélkülözhetetlen aktivátora, mely a "tisztítás", vagyis a sejtekben felhalmozódó hulladék eltávolításának vagy újrafeldolgozásának mechanizmusa. A spermidin ezáltal az egészséges életidő meghosszabbításának egyik elismert stratégiája lehet.

A Raab Vitalfood Spermidin kiváló minőségű búzacsíra-kivonatból készült étrend-kiegésztő magas spermidin tartalommal, természetes módon támogatja a sejtek regenerációjának aktiválódását (autofágia) ezáltal a  szervezet egészségét. A standardizált spermidin-tartalmú búzacsírapor a kíméletes feldolgozásnak köszönhetően megtartja értékes összetevőit.

Tesztelt minőség és garantáltan magas spermidin tartalom. 100%-ban növényi alapanyagból készül és kizárólag németországi és európai tanusított beszállítóktól származik.


További, friss tudományos információk: https://24.hu/tudomany/2016/10/09/autofagia-akar-evtizedekkel-is-tovabb-elhetunk/