SoVita B-vitamin komplex kapszula 200 db

Cikkszám: 42219934
SoVita B-vitamin komplex kapszula 200 db
SoVita B-vitamin komplex kapszula 200 db
Cikkszám: 42219934
Raktáron 
6 410 Ft

A B-vitamin komplex tartalmazza az összes fontos B-vitamint. A megfelelő B-vitamin bevitel hozzájárul a sejtek anyagcseréjéhez, valamint az idegsejtek működéséhez.

A VITAMIN B-KOMPLEX ÖSSZETEVŐI:

B1-vitamin (tiamin): Jelentős szerepet játszik a szénhidrátok, zsírok és az alkohol lebontásában.

B2-vitamin (riboflavin): Fontos szerepe van a vas beépítésében (hemoglobin-képzés), a fehérjeszintézisben, a zsír- és a szénhidrátlebontásban.

B5-vitamin (pantoténsav, kalcium-pantotenát): Ugyancsak részt vesz a szénhidrátok és a zsírok energiává való átalakításában.

Több enzimreakció fontos eleme. B6-vitamin (piridoxin): Részt vesz az aminosavak, az esszenciális zsírsavak és a vas anyagcseréjében.

B12-vitamin (ciano-kobalamin): Feladata a fehérjeszintézisben, a szénhidrátok és a zsírsavak anyagcsere folyamataiban, valamint a vörösvértestek képzésében jelentős.

A folsav nélkülözhetetlen a vörösvértestek képzésénél. Szükség van folsavra a nukleinsavak felépítéséhez is, amelyekben tárolódnak öröklődési anyagaink, ezért nélkülözhetetlen mind a 70 billió sejtünk növekedése, karbantartása és pótlása szempontjából.

Összetevők: szójaolaj, növényi zsírok (kókusz és pálmaolaj), nedvesítőszer (glicerin), kalcium-d-pantotenát, niacinamid, piridoxin-hidroklorid, vajzsír, tiamin-mononitrát, riboflavin, cianokobalamin, pteroil-monoglutaminsav, emulgeálószer (lecitin), színezék (brillantkék, vasoxidok, vashidroxidok).

Felhasználási javaslat: felnőttek számára naponta egy kapszula bő folyadékkal.