SoVita Fokhagyma-Fagyöngy-Galagonya kapszula 400 db

Cikkszám: 42255383
Sovita Fokhagyma-Fagyöngy-Galagonya kapszula 400db
SoVita Fokhagyma-Fagyöngy-Galagonya kapszula 400 db
Cikkszám: 42255383
Nincs raktáron

Vérnyomáscsökkentő, koleszterinszint csökkentő, szív és érrendszeri problémákra hatásosan alkalmazható.

A fokhagyma (Allium sativum) gyógy-, és fűszernövény, melynek gumója fogyasztható. A gyógyhatását többnyire az a 100 kéntartalmú vegyület adja, amelyeket a hagymagerezdek tartalmaznak. Napjainkban a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák elleni hatását vizsgálják. Az érelmeszesedés megelőzésére és gyógyítására az egyik leghatásosabb szer a fokhagyma. Értágító, vérnyomáscsökkentő hatása is bizonyított (metíl-allil-triszulfid). A fokhagymaértágító hatása főleg az agy, a szem és a láb szívtől távol eső, szűkült erein, az úgynevezett perifériás ereken érvényesül.

 

A fagyöngy magas vérnyomásra, érelmeszesedésre és szívritmus szabályozásra használható. Az erek áteresztő képességét javítja.
Csillapítja a seb,-méh,-tüdő,-orrvérzést. Köhögésre, szamárköhögésre, asztmatikus görcsökre is fogyasztható.Javítja az immunrendszer működését.


A galagonyát a "szív gyógynövényének" is nevezik, mert bizonyítottan jó szíverősítő és szívnyugtató. Jótékony hatással van a fáradt, túlterhelt, stresszben élő szívre, javítja a szívizomsejtek aktivitását, serkenti a szívizom vérellátását. Segít a vérkeringési problémák enyhítésében, visszaszorítja az érelmeszesedés kialakulását. Öregkori szívpanaszokra, illetve a szívizmok degenerációs megbetegedéseire ajánlott.