Sunlife Folsav 600 depot tabletták 60 db

Cikkszám: 4022679118417
Sunlife Folsav 600 depot tabletták 60 db

Sunlife Folsav 600 depot tabletták 60 db

Cikkszám: 4022679118417
Raktáron 
1 400 Ft
Ha egy kismamának elegendő folsavat tartalmaz a szervezete mielőtt babáját világra hozná, nagy mértékben járul hozzá a főbb születési rendellenességek megelőzéséhez. A fogamzás előtt és a terhesség alatt megfelelő folsavpótlással több súlyos magzati fejlődési rendellenesség kockázata jelentősen mérsékelhető.
A terhesség korai szakaszában például a fejlődő embrió gerincét lezáró folyamat csak ennek jelenlétében megy végbe hibátlanul. Fontos a terhes nőknek, a szoptató kismamáknak, a gyermekvállalásra készülő nőknek, a szív és vérkeringés egészséges működéséhez. A depresszió és más pszichés problémák kezelésében is felhasználható, természetesen szakmai felügyelet mellett. Hiányában depresszió, hajhullás, őszülés, hasmenés, vérszegénység alakulhat ki. Megaloblastos anemia (nagysejtes vérszegénység) kezelésére B12-vel alkalmazzák, mivel a sejtosztódáshoz szükség van ezekre a vitaminokra.
A folsav nélkülözhetetlen a vörösvértestek képzésénél. Szükség van folsavra a nukleinsavak felépítéséhez is, amelyekben tárolódnak öröklődési anyagaink, ezért nélkülözhetetlen mind a 70 billió sejtünk növekedése, karbantartása és pótlása szempontjából.