Sunlife Kálcium + D3 tabletták 100 db

Cikkszám: 4022679108661
Sunlife Kálcium + D3 tabletták 100db

Sunlife Kálcium + D3 tabletták 100 db

Cikkszám: 4022679108661
Raktáron 
1 685 Ft
Az erős csontozat és fogazat biztosításához. Gyermekek részére, valamint csontritkulás és terhesség esetén javasolt. A kalcium az emberi szervezetben a legnagyobb mennyiségben megtalálható ásványi anyag, hiszen a csontok tömegéből 0,75-1,2 kg tiszta kalcium. A kalcium-foszfát kristályok adják a csontok és a fogak keménységét, míg a szabadon maradó mintegy tízgrammnyi kalciumnak döntő fontossága van az izmok, az idegrendszer, a véralvadás ás néhány enzim működésében.
Csökkenti az allergiás reakció során megnövekedett kapilláris permeabilitást, a kis erek falának áteresztőképességét. Fiatal korban a csontfelépülés legfontosabb helye a növekedési porc. A porc teljes elcsontosodása a végleges testmagasság kialakulásáért felelős, ami serdülőkorban fejeződik be. Ezért annyira fontos, hogy rendszeresen kerüljön kalcium a szervezetbe.
A D-vitamin hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához, az egészséges csontozat fenntartásához és az immunrendszer normál működéséhez.Fogyasztása különösen javasolt a téli hónapokban (amikor szervezetünket kevesebb természetes napfény éri, és indokolt lehet a D-vitamin pótlása).