Természetes vércukorszint csökkentés

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény cukorbetegségre való hajlam esetén, a megfelelő étrenddel és fizikai aktivitással elérhető egyensúlyi állapot támogatására.

A magas vércukor kezelése sajnos a mai napig nem ideális. Legjobb az lenne, ha meg lehetne előzni a kialakulását, s erre a felnőttkori, elhízással járó diabétesz esetén van is esély. A fiatal vagy gyermekkori cukorbetegség azonban ma is csak inzulinnal tartható karban, ám sajnos a hosszú távú mellékhatások miatt ez sem problémamentes. Most egy olyan gyógynövényt szeretnénk bemutatni, mellyel a dél-amerikai őslakosság már évszázadok óta kezeli a bajt.

Pasuchaca Vibe

Pasuchaca (Szent Róbert gyógyfű)

Pasuchaca (Szent Róbert gyógyfű)

A Geraniumfélék családjába számtalan faj tartozik, egyike ezeknek a Dél-Amerikában Pasuchaca néven ismert Geranium dielsianum Knuth (vagy Szent Róbert gyógyfű) is. Lágyszárú, bokorszerű egynyári vagy évelő növény. Öt részből álló szabályos virágjáról, szabad csészeleveléről és a termés éréséig megmaradó kehelyről ismerhető fel. Csípős, fanyar ízű, főleg cukorbaj gyógyítására elterjedt gyógynövény. A friss gyógyfűből laboratóriumi körülmények között tablettát készítenek.

A növény hatóanyagai

Elsősorban cserző és keserű anyagokban bővelkedik, de találhatók benne redukáló cukrok, kinonok, szaponinok, flavonoidok, illat-és aromaanyagok, karotinoidok, viaszok, gyanták és sok-sok klorofill, ennek köszönheti zöld színét is. A vizsgálatok során kiderült, hogy a hatását elsősorban a csersavnak és a keserűanyagoknak köszönheti.

Mire javasolják a népgyógyászatban?

A perui népgyógyászat a Pasuchaca-t a következő esetekben ajánlja:
 • magas csersavtartalma miatt cukorbetegség kezelésére
 • mivel sok benne a tannin, remek baktérium és vírusölő, ezért jó könnyebb fertőzések, gyulladások esetén
 • találhatóak benne flavonoidok is, ezeknek köszönheti gyulladáscsökkentő és immunrendszer támogató hatását
 • egyéb kiegészítő alkotóinak köszönheti, hogy vértisztító szerként is ismert
 • keserű alkotói miatt használható a lelassult gyomor- és epeműködés serkentésére
Mire javasolják a népgyógyászatban?

Hogyan hat a vércukorra?

A növény hatásának hátterében a következő tényezők szerepelnek:

 • csersav-tartalmának köszönhetően gátolja az inzulin fehérjékhez kötődését a vérben, s így több szabad, aktív inzulin keringhet
 • fokozza a szövetek inzulin megkötő képességét, tehát a sejtek inzulinérzékenységét
 • ezzel javítja a sejtekbe való cukorfelvételt
 • gátolja a májban az aminosavakból történő cukortermelést
 • csökkenti a veséből történő cukor visszaszívást

Hatékonysága más szintén vércukor csökkentő növények kombinációjával fokozható, ezért nem ritka az indiánok körében a kombinált teák fogyasztása.

Új lehetőség a cukorbetegség kiegészítő kezelésére!

Egy részletes – a népgyógyászati felhasználást analizáló – klinikai vizsgálat során a következő következtetésekre jutottak:

 • a növényből készült vizes oldattal – 2 óránkénti adagolás mellett – a vércukorszint csökkenése volt kimutatható. Ez a változás az ismételt adagoláskor állandósult, tehát folyamatosan egyenletes vércukorszintet lehetett elérni.
 • a szer az inzulinfüggő cukorbetegség esetén képes csökkenteni a szükséges adagot, ám azt teljesen elhagyni nem lehetett.
__alt_tag__ __alt_tag__ __alt_tag__

Csökkentse a diabétesz kialakulásának esélyét!

Mozogjon rendszeresen

Mozogjon rendszeresen

Étkezzen egészségesen

Étkezzen egészségesen

Hagyja abba a dohányzást

Hagyja abba a dohányzást

Rendszeresen ellenőrizze
    a vércukorszintjét

Rendszeresen ellenőrizze a vércukorszintjét

Pasuchaca Vibe tabletta

Nyilvántartási szám: OGYI-941/2005.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. A készítmény hatását népgyógyászati tapasztalatok és farmakológiai adatok igazolják.

Összetétel: hatóanyag: 500 mg Pasuchaca [Geranium dielsianum R. Knuth; herba] 60%-os etanollal készült (drog-extraktum arány: 6:1) száraz kivonat/tabletta. Fontosabb segédanyag: laktóz-monohidrát.

Adagolás: Napi 1 tablettával történő bevezetést követően, naponta 2-3 x 1 tabletta ajánlott, 2-3 hónapon keresztül. Egy hónap szünet után a kúra megismételhető.

100 db

tabletta

500 mg

hatóanyag tablettánként

Cukorbetegségre való hajlam esetén

Pasuchaca Vibe

Hogyan javasolt a használata?

A megadott adagolás szerint – általában 2-3 x 1 tablettát – célszerű szedni kúraszerűen. Ahogy a gyógyszerek szedése mellett, itt sem elhanyagolható a cukorbetegek diétája, a testsúly rendezése és a rendszeres, bőséges mozgás. Hiszen az utóbbiakat a gyógynövény rendszeres használatával sem lehet kiváltani, pótolni.

Amint azt más gyógynövények alkalmazásánál is minden alkalommal megjegyezzük, ezt a növényt sem lehet szünet nélkül használni. 2-3 hónap után mindig be kell iktatni 4 hét pihenő időt.

Terheseknek és szoptatós mamáknak sem célszerű alkalmazni, mert a magzatra és a kisbabára esetleg nem kívánt hatásokat is gyakorolhat.

Hívja orvosszakértőnket

A termékkel kapcsolatos kérdés esetén kérje orvosszakértőnk véleményét.

Hívja orvosszakértőnket +36 30 942 8519 A megadott telefonszám hétköznaponként 8:00-15:00 között hívható.

Vásárolja meg kedvezményes áron!

__alt__

Pasuchaca Vibe tabletta 100 db

 • Biztonságos vásárlás közvetlenül a forgalmazótól
 • Ingyenes szállítás 5 doboz vásárlása esetén
 • Állandó raktárkészlet
Megvásárolom Vásárlás a hivatalos forgalmazó webshopjában