SoVita Basen komplex ásványi anyagokat tartalmazó tabletta 120 db

Cikkszám: 42238492
SoVita Basen komplex ásványi anyagokat tartalmazó tabletta 120 db
SoVita Basen komplex ásványi anyagokat tartalmazó tabletta 120 db
Cikkszám: 42238492
Raktáron 
3 390 Ft

Fáradtság és kimerültség, sápadt és tisztátalan bőr, fájdalom és feszültség – ezek a szervezet elsavasodásának leggyakoribb jelei, de a felsorolást hosszan lehetne folytatni. A szervezet sav-bázis arányának kiegyensúlyozatlanságának oka gyakran a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a stressz és a mozgáshiány. Sajnos a túlsavasodás gyakran gyorsabban következik be, mint gondolnánk, mert a normál étrendünk általában viszonylag magas savtartalmú. A legtöbb ételünk sok fehérjét tartalmaz húsból, kolbászból és sajtból és nincs benne elegendő gyümölcs és zöldség. Ennek eredményeként szervezetünk rengeteg savképző anyagot vesz fel és hiányoznak belőle a bázisképző anyagok. Ennek az a következménye, hogy a szervezet elsavasodik. Ennek ellensúlyozására szervezetünk különféle kísérleteket indít a savterhelés szabályozására. Az egyik ilyen ellenintézkedés például az erősen bázikus ásványi kálcium csontokból történő felszabadítása. Természetesen a kálcium is nélkülözhetetlen csontjaink számára. Az ásványi anyagok innen történő eltávolításával szervezetünk szabályozza a bázis-sav arányt, de egy következő problémát közvetlenül előidéz. Ez a tabletta nemcsak az optimális sav-bázis egyensúly támogatását segíti elő, hanem a csontok már károsodott kálciumraktárainak pótlását is, mert a lúgos tabletta sok kálciumot és magnéziumot tartalmaz, valamint egyéb lúgos ásványi vegyületet, például cinket is a sav-bázis anyagcsere támogatására.

A cink részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában.

A magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly fenntartásához.

Egy tabletta tartalma: kálcium 58,3 mg, magnézium 20 mg, cink 0,83 mg, vas 0,83 mg, réz 166,7 µg, molibdén 8,3 µg, króm 6,7 µg, szelén 5 µg. 

Összetevők: kalcium citrát, magnézium citrát, tömegnövelőszer (mikrokristályos cellulóz), magnézium oxid, csomósodást gátló (szilícium dioxid, zsírsavak magnézium sói), vas citrát, cink citrát, tömegnövelőszer (nátrium-karboxi-metil-cellulóz), réz citrát, króm III-klorid, nátriummolibdát, nátriumszelenit.

Összetétel napi adagban (6 tabletta) *NRV%
Kálcium 350 mg 44
Magnézium 120 mg 32
Vas 5 mg 36
Cink 5 mg 50
Réz 1 mg 100
Molibdén 50 µg 100
Króm 40 µg 100
Szelén 30 µg 55

*NRV% = napi ajánlott beviteli érték felnőttek számára

Felhasználási javaslat: felnőttek számára naponta 3x2 tabletta.

A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl. A termék gyermekek elől elzárva tartandó. A készítmény nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.    

A csomagolás tartalma: 120 db tabletta.