SoVita Omega 3-6-9 VEGI kapszula 100 db

Cikkszám: 42270584
revoMed Omega 3-6-9 VEGI  kapszula 100db
SoVita Omega 3-6-9 VEGI kapszula 100 db
Cikkszám: 42270584
Nincs raktáron
7 595 Ft
Fontos az Omega 3 zsírsav jelenléte az étrendünkben, de ugyan olyan fontosak az Omega 6 és Omega 9 zsírsavak is. A szervezetünk nem tud előállítani Omega 3 vagy Omega 6 zsírsavat (ezért hívjuk őket esszenciálisnak), így szükséges, hogy ezeket pótolja ételek vagy kiegészítők útján.

A linolénsav (pontosabban alfa-linolénsav, mely egy omega-3 zsírsav) a legfontosabb esszenciális zsírsav az emberi szervezet számára. Biokémiai reakciók ezreiben játszik szerepet, beleértve az immunrendszer működését, az állóképesség javítását, valamint a szív-és érrendszerre, a szaporítószervekre és idegrendszerre gyakorolt előnyös hatását.

Az Omega 6 zsírsav tartalmaz GLA-t (gamma-linolénsav), ami egy nagyon fontos zsírsav, támogatja az immunrendszert. Az Omega 9 zsírsavakat a test is előállítja, de nagyon kis mennyiségben.

Az oleinsav egy egyszeresen telítetlen zsírsav, mely a természetben számos növényi és állati forrásban megtalálható. Telített formája a sztearinsav. Az oleinsav tulajdonképpen egy Omega-9 zsírsav, és általában az egészséges zsírsavakhoz sorolják. Gyakran alkalmazzák állati zsírok helyettesítésérre, melyek sok telített zsírt tartalmaznak. Számos vaj, és tojáspótló készül nagyobb mennyiségű oleinsav felhasználásával.

A csomagolás tartalma 100db kapszula.